Go Ahead kiest voor Maaskant als opvolger De Koning

Reacties

Robert Maaskant trekt het trainingspak weer aan. De 48-jarige Schiedammer staat waarschijnlijk maandag op het veld bij Go Ahead Eagles als de opvolger van Hans de Koning. Maaskant moet de club waar hij in het begin van zijn loopbaan ook al werkte naar veilige haven loodsen in de Eredivisie.

Go Ahead kiest voor Maaskant als opvolger De Koning

Voor Maaskant blijft de klus waarschijnlijk beperkt tot dit seizoen. Pepijn Lijnders, die nu nog werkzaam is bij Liverpool, is een belangrijke kandidaat om het na dit seizoen over te nemen.

Maaskant was sinds zijn vertrek in oktober 2015 bij NAC Breda niet meer werkzaam als trainer, maar wordt in Deventer gezien als de man die de club in deze cruciale weken nog even flink op kan schudden. Go Ahead staat na vier nederlagen in de laatste vijf competitieduels onderaan in de Eredivisie met twee punten minder dan ADO Den Haag, drie punten minder dan Roda JC Kerkrade en vier punten minder dan Excelsior.

Aan het begin van zijn carrière werkte Maaskant ook al op De Adelaarshorst; medio jaren negentig als assistent van Ab Fafié, in het seizoen 2002/03 een half jaar als hoofdcoach nadat hij bij RBC Roosendaal voor het eerst op eigen benen was gaan staan. Daarna werkte de Kroonprins van het Trainersgilde in Nederland nogmaals voor RBC, Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda en FC Groningen.

Zijn grootste succes boekte Maaskant in het buitenland. In het seizoen 2010/11 werd hij met Wisla Kraków kampioen van Polen. Zijn loopbaan bracht hem ook nog naar de Verenigde Staten en Wit-Rusland, alvorens hij in de winter van 2015 terugkeerde bij NAC. Maaskant kon de Bredanaars niet voor degradatie behoeden en werd in oktober uiteindelijk ontslagen na een teleurstellend begin van het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.