Go Ahead kan uitstekende thuisbalans PSV niet bedreigen

Reacties

Koploper PSV heeft 2014 afgesloten met een prima overwinning op Go Ahead Eagles: 5-0. Het gaat de winterstop zodoende in met een voorsprong van minimaal vier punten op nummer twee Ajax en houdt de goede vorm in eigen huis zo vast.

Go Ahead kan uitstekende thuisbalans PSV niet bedreigen

Voor de Eindhovenaren was er halverwege (2-0) al geen vuiltje meer aan de lucht, de score had zelfs stukken hoger kunnen en moeten zijn. Door een schot binnenkant paal van Santiago Arias en een weergaloze kopbal van Memphis Depay (na een al even fraaie pass van Jeffrey Bruma) bleef de teller in de eerste helft steken op twee doelpunten.

Depay nam tegen Go Ahead sowieso alle twijfels over een eventuele vormdip weg. Na zijn treffer tegen Estoril van 28 november kwam hij drie duels niet tot scoren, tegen FC Dordrecht kreeg hij zelfs kritiek omdat hij een strafschop op de lat stiftte. Met zijn winnende 4-3 tegen Feyenoord gooide hij de schroom woensdag al een beetje van zich af, met het doelpunt en enkele fraaie acties sloot hij 2014 tegen Go Ahead in stijl af.

Thuisbalans
Dat deed heel PSV uiteindelijk, al moest het Eindhovense publiek in de tweede helft lang wachten op meer doelpunten. Door de tweede van Depay (een intikker, waarna hij een publiekwissel kreeg) en treffers van Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon boekten de Eindhovenaren uiteindelijk een 5-0 zege, waarmee ze de prima thuisbalans over 2014 in stand houden.

PSV speelde dit kalenderjaar zeventien thuiswedstrijden in de Eredivisie, daarvan won het er vijftien. Alleen FC Groningen en Feyenoord (29 maart en 13 april) wisten direct na elkaar te winnen in Eindhoven, terwijl in vijf Europese thuisduels alleen Dinamo Moskou won in het Philips Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.