Go Ahead in problemen door rellende fans

Go Ahead Eagles is woedend op een deel van zijn aanhang, die ervoor gezorgd heeft dat de club voor het eventuele vervolg van zijn Europese avontuur niet meer welkom is in Emmen.

Go Ahead in problemen door rellende fans

Burgemeester Cees Bijl van Emmen liet afgelopen weekend weten dat Go Ahead niet meer welkom is in het stadion van FC Emmen, indien het de tweede voorronde van de Europa League bereikt. Deze beslissing nam hij als gevolg van rellen rond het duel Go Ahead - Ferencváros (1-1) van afgelopen donderdag.

'Een kleine groep individuen die zich Go Ahead Eagles-supporter noemt, heeft zowel de club als de échte fans van Go Ahead Eagles echter voor grote problemen gesteld', stelt de club in een verklaring. 'Niet alleen is er sprake van imagoschade, ook dient er onder grote tijdsdruk een nieuwe accommodatie voor de eventueel te spelen tweede ronde van de Europa League moeten worden gevonden. Als dit al lukt, zijn flinke concessies van club (financieel) en fans (afstand, combiregelingen) niet uit te sluiten.'

Go Ahead was uitgeweken naar Emmen omdat De Adelaarhorst vanwege een verbouwing tijdelijk niet beschikbaar is. Als de Eagles donderdag ten koste van Ferencváros de tweede voorronde bereiken, moet de club dus opnieuw een ander onderkomen vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen