Go Ahead heeft langste huidige zegereeks tegen Feyenoord

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Koploper Feyenoord stuit woensdag in De Kuip op Go Ahead Eagles.

Go Ahead heeft langste huidige zegereeks tegen Feyenoord
Speelronde: 29
Aftrap: woensdag 5 april, 20.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Afgelopen weekeinde tegen Ajax leed Feyenoord zijn derde nederlaag in dit Eredivisie-seizoen, waardoor de voorsprong op de Amsterdammers kromp tot drie punten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft wel nog een aanzienlijk beter doelsaldo dan de rivaal. Go Ahead Eagles droeg zondag de rode lantaarn over aan Roda JC Kerkrade door FC Twente met 1-2 te verslaan.

• Feyenoord verloor in eigen huis slechts één van de vorige dertig Eredivisie-duels met Go Ahead Eagles. Dat was echter wel de laatste editie (in 2014/15, 0-1). De Rotterdammers toonden zich twintig keer te sterk voor Go Ahead Eagles en moesten verder negen keer met één punt genoegen nemen.

• De formatie van Van Bronckhorst zegevierde in de laatste acht thuiswedstrijden in de Eredivisie, de beste reeks in bijna veertien jaar.

• Feyenoord kreeg deze Eredivisie-jaargang al vijf goals om de oren in de eerste tien minuten. Alleen PEC Zwolle presteert met zes tegendoelpunten nóg slechter in dit opzicht.

In november boekte Go Ahead Eagles in Deventer een sensationele zege op Feyenoord.
In november boekte Go Ahead Eagles in Deventer een sensationele zege op Feyenoord.

• In de laatste vier midweekse Eredivisie-duels die Feyenoord afwerkte, kwam de ploeg niet tot winst. De Rotterdammers gingen driemaal onderuit en speelden één keer gelijk.

• Dirk Kuijt trof tegen twee Eredivisie-clubs waartegen hij ooit speelde geen doel: MVV Maastricht (drie ontmoetingen) én Go Ahead Eagles (één duel, de 1-0 nederlaag in Deventer van eerder dit seizoen).

• Momenteel heeft Go Ahead Eagles de langste lopende zegereeks tegen Feyenoord van alle huidige Eredivisie-clubs. De Deventer club won twee keer op rij van de Rotterdammers.

• Go Ahead Eagles leed in de voorbije zes uitwedstrijden slechts één nederlaag, op 17 februari tegen Roda JC Kerkrade. De andere vijf duels in die serie leverden in totaal negen punten op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.