Go Ahead gaat voor vrijspraak Manu na 'onterecht' rood

Reacties

Go Ahead Eagles gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing dat de aanklager betaald voetbal deed aan Elvis Manu. De 23-jarige aanvaller werd zaterdagavond in het thuisduel met Heracles Almelo (1-4) al vroeg van het veld gestuurd wegens een vermeende handsbal.

Go Ahead gaat voor vrijspraak Manu na 'onterecht' rood

Manu voorkwam in de openingsfase bij de stand 0-0 dat een inzet van Brandley Kuwas in het doel verdween. Tot verbazing van heel Go Ahead stuurde scheidsrechter Edwin van de Graaf hem met rood van het veld. De arbiter gaf volgens coach Robert Maaskant zelfs toe dat hij een fout had gemaakt.

'De bal raakt mijn hand totaal niet. Hij stuurt me weg en daarmee is de wedstrijd beslist', reageerde Manu zelf. 'In de herhaling zie je nog beter dat het geen hands is en dat er een rode kaart bij komt, kan er ook nog wel bij. Dit is direct rood, dus ik ga ervanuit dat de kaart geseponeerd wordt.'

Dat is dus niet gebeurd. De aanklager wil Manu voor één wedstrijd schorsen, waardoor hij komende zondag zou ontbreken in het uitduel met Willem II. Daar gaat Go Ahead niet mee akkoord, zo heeft de hekkensluiter van de Eredivisie maandag via Twitter laten weten. Donderdag dient de zaak in Zeist voor de tuchtcommissie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.