Go Ahead Eagles verslaat VVV-Venlo in bekerspektakel

Go Ahead Eagles heeft na strafschoppen de derde ronde van de KNVB-beker bereikt ten koste van VVV-Venlo. Ricky van Haaren en Marcel Seip waren met een gemiste penalty de schlemielen in het doelpuntrijke bekerspektakel (4-4).

In de eerste helft vestigde Jop van der Linden de aandacht op zich door aan de basis van twee tegendoelpunten te staan. Zowel in de vijfde als in de 38ste minuut schonk hij VVV-aanvaller Bryan Linssen een niet te missen kans na communicatiefouten met zijn doelman Nick Marsman.

Na rust stond de Go Ahead-verdediger met een rake vrije trap vervolgens ook aan de basis van de comeback van het elftal van trainer Erik ten Hag. VVV kreeg daarna voldoende kansen om de voorsprong van twee goals weer te herstellen, maar negen minuten voor tijd dwong Joey Suk een verlenging af met een gekruld schot in de kruising.

De verlenging was al even doelpuntrijk. VVV kwam via invaller Uche Nwofor opnieuw op voorsprong, maar dankzij Marnix Kolder was het na precies honderd minuten alweer gelijk. Twee minuten voor het eindsignaal leek Go Ahead voor een stunt te gaan zorgen door een kopbal van Suk, maar Nwofor sleepte nog voor het sluiten van de markt een penaltyserie uit het vuur.

Dat bleek echter uitstel van executie. Van Haaren opende de strafschoppenserie met een poging die over vloog, waarna verdediger Seip op de vuisten van doelman Marsman stuitte. Namens Go Ahead bleven Suk, Sjoerd Overgoor, Kolder en Freek Heerkens wel koelbloedig. Voor alle uitslagen in de tweede ronde van de KNVB-beker klik hier. Foto: VI Images