Go Ahead Eagles krijgt van AZ een lesje

Reacties

AZ heeft Feyenoord afgelost als nummer drie van de Eredivisie. De Alkmaarse ploeg wees Go Ahead Eagles in Deventer op de tekortkomingen (0-2).

Go Ahead Eagles krijgt van AZ een lesje

Beide ploegen gingen de wedstrijd in met de gedachte en de instelling dat een zege zeer welkom was, al was het doel tegenovergesteld. Waar Go Ahead Eagles de punten goed kan gebruiken in de jacht op handhaving, daar heeft AZ ze nodig in de strijd de derde plaats.

Het puntenverschil op de ranglijst kwam in De Adelaarshorst tot uitdrukking. Want Go Ahead Eagles kon aanvallende intenties en enthousiasme niet ontzegd worden. Maar op cruciale onderdelen gaf de ploeg van trainer Foeke Booy niet thuis.

Go Ahead Eagles onderstreepte nogmaals dat het aanvallend onmachtig is. In de laatste negen duels maakte het geen enkele keer meer dan één treffer. Tegen AZ bleef de Deventer ploeg zelfs droog staan.

Bovendien sneed Go Ahead zich ook op een andere gebied in de eigen vingers. Aan de ene kant werden de kansen niet benut, aan de andere kant werden die juist geboden aan de tegenstander. De 0-1 van Simon Poulsen na ruim een half uur kon doelman Mickey van der Hart zich aanrekenen. De goalie verwerkte de bal na een indraaiende corner niet goed, waarna de kersverse vader van dichtbij AZ op 0-1 bracht.

Bij de tweede Alkmaarse treffer mocht Sjoerd Overgoor zich schuldig voelen. De middenvelder leed op eigen helft onnodig balverlies. Dabney dos Santos, die koud in het veld stond, ontfutselde Overgoor de bal en vond Robert Mühren. Die deed wat van hem werd verwacht: 0-2.

De noodgreep – spitsen Alex Schalk en Marnix Kolder mochten een kwartier voor tijd invallen –  bood geen soelaas voor Go Ahead. Daardoor blijft de situatie voor de nummer vijftien in de Eredivisie penibel, zeker omdat nummer voorlaatst NAC Breda vrijdag wél drie punten pakte.

AZ heeft door het succes in Deventer de derde plaats in handen gekregen. De Alkmaarse ploeg, die nummer twee Ajax tot op vijf punten is genaderd, weet dat Feyenoord bij een overwinning op Excelsior zondag AZ weer van het podium stoot.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.