Go Ahead Eagles jaagt op eerste uitzege in 'kelderkraker'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In de kelder van de Eredivisie duelleren zondagmiddag Excelsior en Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles jaagt op eerste uitzege in 'kelderkraker'
Speelronde: 19
Aftrap: zondag 22 januari, 14.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• De belangen zijn zondagmiddag levensgroot op Woudestein, Excelsior begon deze speelronde op de vijftiende plaats met zestien punten. Go Ahead Eagles droeg de rode lantaarn met twaalf punten. Beide teams verloren afgelopen week. Excelsior ging onderuit tegen PSV en Go Ahead Eagles moest zijn meerdere erkennen in AZ.

• Go Ahead Eagles kan moed putten uit de eerdere resultaten op bezoek bij Excelsior. Bij zeven van de vorige dertien Eredivisie-ontmoetingen op Woudestein kwam de ploeg uit Deventer als winnaar uit de strijd. Excelsior zegevierde viermaal en twee keer werd het gelijk.

• In augustus 2014 vond een memorabele editie plaats van Excelsior - Go Ahead Eagles. Sluitpost Erik Cummins van de Deventer formatie trof namelijk doel met een uittrap, waarmee hij een van de weinige keepers werd met een veldgoal in de Eredivisie. Excelsior won dat bewuste duel wel met 3-2.

• Excelsior kreeg in de afgelopen zestien competitiewedstrijden minimaal één tegentreffer. Geen club in de Eredivisie wacht langer op een clean sheet.

Eerder dit seizoen kwam Excelsior er niet aan te pas tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 3-0 voor de thuisploeg.
Eerder dit seizoen kwam Excelsior er niet aan te pas tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 3-0 voor de thuisploeg.

• Scoren gaat de formatie van trainer Mitchell van der Gaag een stuk beter af. In negen van de laatste vijftien thuiswedstrijden liet Excelsior ten minste twee doelpunten aantekenen.

• Als enige club heeft Go Ahead Eagles dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen in de Eredivisie. De eerste negen duels op vreemde bodem mondden uit in twee remises en zeven nederlagen.

• Leon de Kogel en Randy Wolters staan dit Eredivisie-seizoen nog altijd droog, hoewel de aanvallers al respectievelijk 762 en 1.458 minuten werden ingezet door Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning.

• Opvallend veel spelers in de Go Ahead Eagles-selectie kwamen in het verleden uit voor Excelsior. Dat geldt voor bijvoorbeeld Norichio Nieveld, Darren Maatsen, Theo Zwarthoed en Sander Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.