Go Ahead Eagles en PEC Zwolle bezig aan zwakke reeksen

● De laatste Eredivisieontmoeting tussen beide clubs in Deventer dateert van 29 maart 1987. Zwolle boekte daarin de enige uitoverwinning op Go Ahead (0-3) in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles en PEC Zwolle bezig aan zwakke reeksen

● Foeke Booy, de huidige trainer van de Eagles, maakte één van de Zwolse doelpunten. Hij werd dat seizoen topscorer namens Zwolle in de Eredivisie met 22 doelpunten.

● PEC Zwolle startte dit Eredivisieseizoen verrassend met vier zeges op rij. De ploeg van trainer Ron Jans won in de elf daaropvolgende wedstrijden slechts één keer (W1, G7, V3).

● Go Ahead Eagles wacht nu al drie thuiswedstrijden op rij op een overwinning (G2, V1).

● PEC Zwolle is één van de drie ploegen met slechts vijftien tegentreffers. De ploeg heeft de beste papieren als het gaat om efficiency tegen. De Zwollenaren kregen 168 doelpogingen tegen waar slechts vijftien doelpunten uit voortkwamen, een percentage van 8.93.

● Go Ahead Eagles daarentegen is na NEC (39) de ploeg met de meeste tegentreffers in de Eredivisie dit seizoen. De ploeg van Foeke Booy kreeg 36 doelpunten tegen (2,4 gemiddeld per wedstrijd).

● Go Ahead Eagles heeft zeven verschillende doelpuntenmakers dit Eredivisieseizoen. Samen met SC Cambuur is dat het minst aantal verschillende scorende spelers van alle clubs. Erik Falkenburg is topscorer bij de Eagles met zes doelpunten.

● Het duel tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle is het duel tussen de twee snelle starters. Van alle Eredivisieploegen scoorde Go Ahead (5) het meest in de eerste vijftien minuten van een wedstrijd. PEC komt op een gedeelde tweede plaats met vier goals in het eerste kwartier.

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's