Go Ahead Eagles en NAC winnen, flitsende comeback VVV

De degradanten Go Ahead Eagles en NAC Breda hebben zondag hun competitieduels met RKC Waalwijk en Fortuna Sittard in drie punten omgezet. VVV-Venlo deed dat ook, omdat het in korte tijd drie keer scoorde tegen Helmond Sport.

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles 0-2
Vier dagen na de bizarre bekerwinst op HSC '21 (12-11 na penalty's) boekte Go Ahead Eagles in Waalwijk de tweede competitiezege op vreemde bodem. Na nederlagen tegen Jong PSV (1-0) en VVV-Venlo (2-1) was de degradant zondagmiddag wel te sterk voor RKC, doordat Jerry van Ewijk na een half uur uit de rebound scoorde.

Nadat RKC-spits Rigino Cicilia in de extra tijd nog rood had gekregen voor een harde overtreding op Bart Vriends, scoorde Van Ewijk uit de counter nogmaals. De 23-jarige spits profiteerde van een fout van doelman Ralph Vos, die de bal op de middenlijn miste. De ploeg van trainer Dennis Demmers klimt door de zege naar de derde plaats, op zeven punten van periodewinnaar FC Volendam.

FC Eindhoven – FC Den Bosch 0-0
De derde plaats werd een prooi voor Go Ahead, omdat FC Eindhoven tegelijkertijd twee punten liet liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De laatste drie competitieduels hadden de mannen van coach Mitchell van der Graag stuk voor stuk gewonnen, maar vier dagen na de blamerende bekeruitschakeling bij Koninklijke HFC (3-2) bleef Den Bosch ditmaal overeind in het Jan Louwers Stadion. Eindhoven staat daardoor vierde, Den Bosch gedeeld negende.

Fortuna Sittard - NAC Breda 1-2
NAC Breda wachtte na drie gelijke spelen op rij juist alweer enige tijd op een zege. De eerste overwinning sinds 24 augustus kreeg gestalte in Limburg, waar Fortuna Sittard nog altijd geen enkel punt heeft gepakt op eigen veld. Roel Janssen maakte in de 28ste minuut vanaf de stip de openingsgoal van Sjoerd Ars (foto) nog ongedaan, maar vier minuten later maakte de van NEC overgenomen spits ook zijn vierde competitietreffer. NAC klimt naar de zesde plaats, Fortuna staat vijftiende.

VVV-Venlo – Helmond Sport 4-1
Waar NAC langzaam uit het dal klimt, duurt de sportieve malaise bij Helmond Sport voort. Het al zes wedstrijden ongeslagen VVV-Venlo bezorgde de Brabanders de derde nederlaag op rij. Helmond kwam na dertien minuten nog wel op voorsprong via Carlo de Reuver, maar dankzij goals van Leandro Resida, Vito van Crooy en Ralf Seuntjes binnen zeven minuten tijd knokte VVV zich terug. Door de rode kaart voor Steven Edwards was Helmond in het laatste half uur uitgeteld. Seuntjes maakte in de slotfase ook nog de 4-1. VVV staat daardoor vijfde, Helmond veertiende.