Go Ahead blijft aan kop ondanks nederlaag

Go Ahead Eagles ging onderuit in Dordrecht, maar bleef wel koploper in de Jupiler League. SC Cambuur en De Graafschap volgen op een punt.

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles 2-0Na een 0-0 ruststand nam Dordrecht in de 49ste minuut de leiding. Juanito Sequeira kopte vallend de 1-0 binnen. Go Ahead kwam die achterstand niet meer te boven. Moussa Kalisse maakte er in de 67ste minuut 2-0 van met een van richting veranderd schot.

MVV-AGOVV Apeldoorn 3-1Stanley Tailor kopte AGOVV al na twee minuten naar een voorsprong, maar MVV herstelde zich uitstekend in de resterende 88 minuten. Tom Van Hyfte zorgde voor een 1-1 ruststand, waarna Gideon Boateng MVV met twee goals een 3-1 voorsprong bezorgde. Nacer Chadli maakte er in de laatste minuut uit een strafschop nog 3-2 van. AGOVV zakte van de vijfde naar de zevende plaats.

FC Omniworld-BV Veendam 1-1Na een half uur hadden beide ploegen een keer gescoord en daar kwam in het laatste uur geen verandering meer in. Renee Troost opende de score voor Omniworld en Michael de Leeuw maakte gelijk na een goede assist van Tjeerd Korf.

Telstar-Fortuna Sittard 3-1Fortuna koesterde na de eerste helft een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marcus Rychlik. Frank Korpershoek maakte er in de 53ste minuut 1-1 van en twee minuten later benutte Glynor Plet een rebound voor 2-1. Diezelfde Plet bepaalde de eindstand met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen op 3-1.

RBC Roosendaal-FC Volendam 2-2RBC en Volendam begonnen beide met 20 punten en staan na afloop van hun onderlinge duel op 21. Bernard Hofstede bracht Volendam tot twee keer toe op voorsprong, maar John Schot en Tim Peters bezorgden RBC een punt.

FC Emmen-FC Eindhoven 4-1Emmen deed de laatste plaats over aan Haarlem en passeerde ook Fortuna Sittard en tegenstander Eindhoven. De gasten kwamen nog wel op voorsprong via Tim Nelemans. Roy Stroeve boog namens Emmen de achterstand met twee goals om in een 2-1 voorsprong. Xander Houtkoop en Milos Malenovic gaven de zege extra glans.