Go Ahead blijf leider na winst, Dordrecht haalt uit

Go Ahead Eagles blijft aan de leiding in de Jupiler League. De ploeg won van FC Oss. FC Dordrecht blijft in het spoor na FC Eindhoven een forse oorveeg gegeven te hebben. Datzelfde had FC Den Bosch in petto voor MVV.

Go Ahead Eagles-FC Oss 3-1Met dezelfde pikstart waarmee Go Ahead Eagles de competitie is begonnen, startte de ploeg in het duel met FC Oss. De eerste hoekschop van de wedstrijd werd niet goed weggewerkt en bereikte Marco Parnela die binnen de minuut de koploper al op voorsprong schoot. De Deventenaren gingen op zoek naar de tweede en werden in verdedigend opzicht nauwelijks in verlegenheid gebracht door de bezoekers. Zes minuten na rust kwam de beloning. Maikel Kieftenbeld tikte van dichtbij de 2-0 binnen. Zonder een vuiltje aan de lucht leek de ploeg, gesteund door de volle Adelaarshorst, kalm op weg naar de zesde zege in zeven wedstrijden. Na matig ingrijpen van keeper Remko Pasveer bij een hoekschop, haalde Melvin Kolf hard uit recht in de kruising. Een bibberende slotfase volgde waar Karim Fachtali nog bijna voor de gelijkmaker zorgde voor FC Oss. In de blessuretijd had invaller Dennis Hollart het laatste woord voor Go Ahead en tekende voor de 3-1 eindstand.

FC Eindhoven-FC Dordrecht 0-8FC Dordrecht blijft het goed doen dit seizoen. De ploeg van Gert Kruys had weinig problemen met FC Eindhoven en leidde bij rust al met 3-0. Género Zeefuik, John Verhoek en Sven Delanoy lieten het net bollen achter doelman Ruud Swinkels, die de zwaar geblesseerde Jurgen Hendriks verving onder de lat bij de ploeg van Jan Poortvliet. Na rust bleef het gretige FC Dordrecht onverdroten op zoek naar doelpunten. Deze werden gevonden via Johan Versluis, Nick Coster, Ibad Muhamadu, nogmaals Verhoek en Moussa Kalisse. Toen de club uit Dordrecht nog onder de naam DFC door het leven ging, won de club met 10-0 van LONGA. Dat record uit 1964 werd niet gebroken. Dat deed niets af aan de monsterscore van 8-0.

AGOVV Apeldoorn-BV Veendam 2-3AGOVV Apeldoorn begon het duel uitstekend en zag dit beloond met een treffer van Nacer Chadli na een kwartier spelen. BV Veendam kwam echter knap terug in de wedstrijd en na een half uur scoorde Michel Hemmen de gelijkmaker. Na rust bleven de bezoekers de betere ploeg en zag dat tot uitdrukking komen via Anco Jansen en Niek Loohuis. Een eigen doelpunt twee minuten voor tijd van Alair Cruz Vicente gaf de ploeg van John van der Brom weer hoop, maar de aansluiting kwam te laat.

Fortuna Sittard-SC Cambuur 1-2SC Cambuur verloor ook het zevende duel van deze competitie niet. Uit bij Fortuna Sittard kwam de openingstreffer van Rudy Janssen. Mark de Vries scoorde zijn vierde doelpunt van het seizoen na ruim een uur. In de slotfase maakte invaller Paul Voss weer spanning terug in de wedstrijd, maar SC Cambuur kon toch met drie punten de lange busreis naar Leeuwarden aanvaarden.

De Graafschap-Telstar 2-1De Graafschap had een moeilijk avond tegen Telstar. De makkelijk scorende Glynor Plet bracht de Velsenaren na een half uur brutaal aan de leiding. Na rust stelde de ploeg van Darije Kalezic alsnog orde op zaken. Jordy Buijs maakte kort na rust de gelijkmaker en Jhonny van Beukering bracht, met zijn eerste treffer sinds zijn rentree, De Superboeren voorbij Telstar. In het resterende kwartier veranderde er niets meer aan de stand.

Haarlem-Helmond Sport 1-4Binnen tien minuten had Helmond Sport al de wedstrijd naar zich toegetrokken. Na vijf minuten bracht Bruno Andrade de bezoekers al aan de leiding. Weer vijf minuten was later zorgde Jeroen Veldmate voor de 2-0. In de 69ste minuut vond Haarlem via Roel de Graaff alsnog aansluiting. Die illusies konden in de slotfase overboord toen Daniel Guijo-Velasco en topscorer Johan Voskamp (zijn zevende) de 3-1 en 4-1 scoorden.

FC Volendam-Excelsior 1-0De ploeg van Edward Sturing worstelde weer als vanouds. Het leek er ook lang op dat de wedstrijd zal eindigen zoals hij begonnen was. Melvin Platje dacht daar echter anders over en werd in de 83ste minuut matchwinner.

RBC Roosendaal-FC Zwolle 0-0RBC en FC Zwolle konden het publiek maar matig boeien in Roosendaal. De matig aan de competitie begonnen ploeg van Jan Everse gaf die start een matig gevolg. Doelpunten vielen er niet. FC Den Bosch-MVV 6-0Na zeven minuten was het al duidelijk dat MVV een moeilijke avond zou krijgen. Laurent Castellana maakte hands in het eigen strafschopgebied en mocht inrukken met een rode kaart van scheidsrechter Maarten Ketting. Adnan Barakat benutte vervolgens de gegeven strafschop. Vijf minuten later maakte Paco van Moorsel de 2-0 en was het helemaal zeker dat coach Fuat Çapa en zijn team een lange avond voor de boeg hadden. Kort na rust maakte Fabio Caracciolo 3-0. De spits kreeg daardoor de smaak zo te pakken dat hij ook de vierde en de vijfde maakte. In de slotfase betekende de tweede van Van Moorsel een 6-0 eindstand.

FC Emmen-FC Omniworld 1-3De samenwerking met SC Heerenveen heeft FC Emmen vooralsnog weinig voorspoed opgeleverd. De hekkensluiter verloor tegen laagvlieger FC Omniworld alweer het vijfde duel van deze competitie. Vooraf had FC Emmen-coach Harry Sinkgraven nog zijn vrees uitgesproken voor de pegels van Sander Duits. Dat was gedeeltelijk terecht. De aanvoerder van FC Omniworld opende de score uit de strafschop. Op slag van rust bracht Marien Willemsen de score op 2-0 voor de bezoekers. Jergé Hoefdraad was een kwartier na rust trefzeker en zorgde voor een te grote achterstand voor FC Emmen. Het tweede doelpunt dit seizoen van FC Emmen via Wesley Wakker was ook slechts voor de statistieken.