Gluiperig Feyenoord mazzelt zich naar zege

Waren het de vier nieuwelingen die in de Rotterdamse basis mochten beginnen? Feit is dat Feyenoord tegen Odd Grenland een draak van een wedstrijd afleverde. Wonder boven wonder won de ploeg wel, dankzij een bevlieging van Shinji Ono, die een kwartier voor het einde een vrije trap binnenkrulde: 0-1.

Gluiperig Feyenoord mazzelt zich naar zege

Ruud Gullit had voorafgaande aan de confrontatie slechts één ambitie: winnen. 'Want alles wat we minder doen dan winnen zal als niet goed worden beschouwd.' Het was ook maar goed dat de coach en zijn ploeg niet ook nog een aantrekkelijke wedstrijd op de Noorse mat wilden leggen, want daaraan kwamen de Rotterdammers bij lange na niet toe.

Sterker nog: het was bedroevend wat Feyenoord liet zien. Op het middenveld kwam de ploeg constant een mannetje tekort, en (mede daardoor) rammelde de defensie aan alle kanten. Het gevolg was dat Odd Grenland, dat aanvankelijk nog wel enig ontzag koesterde voor het grote Feyenoord, voor de pauze tot een zevental goede kansen kon komen (er werd de ploeg onder meer een strafschop onthouden na een overtreding van Gábor Babos) om het duel open te breken.

Feyenoord kon zich beroepen op het feit dat Gullit in vergelijking met vijf basisspelers (al dan niet noodgedwongen) rust had gegeven. De Rotterdamse ploeg was namelijk gestart zonder Ono, Castelen, Kuijt, Saidi en Kalou, waardoor Thomas Buffel, Danko Lazovic, Glenn Loovens en Ebi Smolarek de kans kregen het ongelijk van de trainer te bewijzen. Het kwartet slaagde daarin echter geen moment.

Na de pauze, met Romeo Castelen en Shinji Ono in de ploeg voor Smolarek en Goor, werd het Rotterdamse spel er nauwelijks beter op. Totdat Shinji Ono zich een kwartier voor tijd achter een vrije trap zette en de bal ineens in het Noorse doel krulde, 0-1. Een doelpunt overigens dat de Noorse dadendrang als sneeuw voor de zon deed verdwijnen.

Ruud Gullit kreeg daardoor toch nog zijn zin: zijn ploeg won de uitwedstrijd bij Odd Grenland en daarmee was de ambitie gestalte gegeven.

Bekijk hier al onze video's