Glasgow Rangers voor de 52ste keer Schots kampioen

Glasgow Rangers heeft door met 3-0 te winnen van Dundee United de Schotse titel in de wacht gesleept. Halverwege het seizoen had de ploeg nog zeven punten achterstand op de eeuwige rivaal Celtic.

Dundee United-Glasgow Rangers 0-3Glasgow Rangers heeft op overtuigende wijze de Schotse titel veroverd. De ploeg kende geen spanning in het duel met Dundee United en won eenvoudig met 3-0. The Gers hadden slechts zes minuten nodig om de score te openen. Kris Boyd stelde Kyle Lafferty in staat om doel te treffen. Op slag van rust was het duel beslist. Een uithaal van buiten de zestien door Pedro Mendes betekende een 2-0 voorsprong. Zes minuten na de hervatting zorgde topscorer Boyd, met zijn 27ste treffer van het seizoen, ervoor dat niemand nog twijfelde aan het 52ste kampioenschap voor de ploeg van Walter Smith.

De wedstrijd ging daarna op slot en oogde als een rustig potje zomeravondvoetbal. De meeste aandacht in de slotfase ging uit naar de helicopter, die met de kampioensschaal aan boord, boven het stadion van Dundee United verscheen.

Celtic-Heart of Midlothian 0-0De enige kans die Celtic nog had om kampioen te worden, was hopen dat Dundee United zou stunten tegen de Glasgow Rangers en zelf Heart of Midlothian kloppen. De ploeg was veruit de betere, maar miste teveel kansen om snel afstand te nemen. Na de berichten uit Dundee waar concurrent Rangers al snel het duel had beslist, verdween de energie uit de ploeg. Daar kon ook het inbrengen van Jan Vennegoor of Hesselink na rust niets aan veranderen. Gelaten speelden The Bhoys de wedstrijd uit. Tot scoren kwam het niet meer.