Glasgow Rangers verder met McGregor en Whittaker

Glasgow Rangers heeft met keeper Allan McGregor (29) en rechtsback Steven Whittaker (27) opnieuw twee zittende selectiespelers langdurig gebonden.

Glasgow Rangers verder met McGregor en Whittaker

McGregor zit al sinds 2001 bij de selectie en is vanaf het seizoen 2006/07 de opvolger van Ronald Watterreus. Whittaker kwam in 2007 over van Hibernian. Waar McGregor zijn contract met zes seizoenen verlengde en Whittaker voor vijf jaar bijtekende, is de verwachting dat ook de 41-jarige aanvoerder David Weir deze week zijn handtekening onder een nieuwe eenjarige verbintenis zet.

Met de lange overeenkomsten van beide Schotse internationals, hoopt Glasgow Rangers potentiële geïnteresseerde clubs op af afstand te houden. De voorbije periode deed het Turkse Bursaspor drie pogingen om Whittaker over te nemen. Hoofdtrainer Ally McCoist ging ver voor het behoud van de verdediger, die met zijn nieuwe verbintenis tot de grootverdieners hoort.

Het duo heeft bij de 54-voudig kampioen van Schotland, dat zoals bekend vanwege de financiële situatie weinig op de transfermarkt kan uitrichten, het voorbeeld gevolgd van de aanvaller David Healy en Andrew Little, linksback Sasa Papac en vleugelspeler Salim Kerkar; dit kwartet tekende onlangs bij tot de zomer van 2012. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's