Glasgow Rangers loopt uit op Celtic

Glasgow Rangers is twee punten uitgelopen op Celtic. Zelf wonnen de Rangers mede dankzij een treffer van Ronald de Boer van Dundee (3-1), terwijl Celtic ondanks weer een goal van Henrik Larsson niet voorbij Aberdeen kwam (1-1).

Glasgow Rangers had in eigen huis lang nodig om zich te ontdoen van Dundee. Via een benutte strafschop van aanvoerder Barry Ferguson namen the Gers een 1-0 voorsprong. Het was Fergusons veertiende treffer van het seizoen en alweer zijn achtste vanaf elf meter.

Vrijwel direct na de openingstreffer deed Steve Lovell wat terug voor Dundee maar net voor rust zette Ronald de Boer met zijn elfde van het seizoen de Rangers weer op voorsprong. De beslissende goal liet lang op zich wachten. Pas acht minuten voor tijd fleurde nieuweling Steven Thompson zijn debuut op door de 3-1 te maken.

Celtic was aanvankelijk de onderliggende partij in het uitduel met Aberdeen. Na een half uur opende Henrik Larsson desondanks de score. De Zweed voerde zijn seizoenstotaal daarmee op tot 23 doelpunten in de Schotse Premier League. Larsson moest zich na zijn doelpunt overigens vrij snel laten vervangen met een hoofdblessure.

Zes minuten na rust kwam Aberdeen verdiend op gelijke hoogte toen Russell Anderson profiteerde van een fout van Celtic-doelman Magnus Hedman. Na 24 competitieduels heeft Celtic nu drie punten achterstand op Glasgow Rangers.

De scorende Mark de Vries hield met Heart of Midlothian met veel geluk een punt over aan het thuisduel met Hibernian (4-4). Liefst drie doelpunten vielen in de blessuretijd van de tweede helft. De strijd leek gestreden toen Hibernian via Grant Brebner 2-4 maakte in de extra tijd. Graham Weir bezorgde Hearts echter alsnog een punt door nog twee keer te scoren in de dying seconds van de wedstrijd.