Glasgow Rangers in acht minuten naar nieuwe titel

Glasgow Rangers is opnieuw kampioen geworden van Schotland. In minder dan een kwartier had Rangers de klus tegen Kilmarnock geklaard. De 5-1 overwinning was goed voor het derde Schotse titel op rij.

Met Celtic op één punt achterstand kon Glasgow Rangers zich geen puntenverlies veroorloven op de laatste speeldag tegen Kilmarnock. De ploeg van manager Walter Smith nam in een productieve openingsfase alle twijfels weg.

Twee treffers van Kyle Lafferty (foto) en één van Steven Naismith maakten de eerste negen minuten op Rugby Park tot een feest voor Rangers. In de tweede helft volgden doelpunten van Nikica Jelavic en Lafferty. De eretreffer van James Dayton kon het feest niet verpesten.

Door de ruime zege van Rangers op Kilmarnock deed de uitslag van Celtic er niet meer toe. De ploeg van manager Neill Lennon kende geen problemen met Motherwell (4-0), maar moet genoegen met de tweede plaats. Foto: VI Images