Glasgow Rangers en Celtic verrassend ten onder

Glasgow Rangers en Celtic wisten hun twaalfde competitieduel niet in winst om te zetten. Koploper Rangers ging thuis gevoelig onderuit tegen Hibernian, terwijl Celtic op bezoek bij Heart of Midlothian puntloos bleef.

Glasgow Rangers-Hibernian 0-3Al na twintig minuten keek de thuisploeg tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. Door doelpunten van Liam Miller en John Rankin stond de verrassende 0-2 op het scorebord. Ondanks verwoede pogingen kon de Schotse lijstaanvoerder een nederlaag niet voorkomen. Francis Dickoh (voormalig FC Utrecht) bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 0-3.

Heart of Midlothian-Celtic 2-0De gastheren waren voor de onderbreking één keer trefzeker. Ian Black vond na 27 minuten het net. In de tweede helft vergrootte Heart de voorsprong. David Templeton was trefzeker en stelde Celtic voor een onmogelijke opgave.

Omdat ook Glasgow Rangers verloor, bedraagt de achterstand van Celtic op de eeuwige rivaal slechts één punt. De voorsprong van de koploper op de nummer drie is groter. Motherwell volgt op negen punten afstand van Rangers en acht van Celtic. Foto: VI Images