Gladbach vernedert Young Boys, City wint ook in eigen huis

Manchester City, Borussia Mönchengladbach, FC Kopenhagen en Dinamo Zagreb hebben zich woensdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Met name Gladbach maakte indruk met een monsterzege op Young Boys.

Manchester City - Steaua Boekarest 1-0
Na de 5-0 zege van Manchester City in de heenwedstrijd beloofde het in de return al niet meer spannend te worden en dat werd het ook niet. Manager Pep Guardiola gaf diverse reguliere basiskrachten rust en gunde doelman Joe Hart nog wel speeltijd. De Engelsman die op weg is naar de uitgang bij City hield in misschien wel zijn laatste wedstrijd voor de Engelse topclub de nul. Steaua kon amper een vuist maken.

Het was Fabian Delph die namens City de ban brak. De middenvelder kopte raak op aangeven van Jesús Navas. Daar bleef het bij in het Etihad Stadium, waar Kelechi Iheanacho een kwartier voor het einde uitviel met een ogenschijnlijk zware blessure.

Borussia Mönchengladbach - Young Boys 6-1
Young Boys, dat in het eerste duel al met 3-1 had verloren, figureerde woensdagavond in de grote Raffael-show. De Braziliaanse aanvaller van Borussia Mönchengladbach assisteerde Thorgan Hazard bij de openingstreffer en dat was nog maar het begin. Dankzij twee goals van Raffael stond het halverwege namelijk 3-0.

De schade liep voor Young Boys, dat in eigen huis al met 3-1 had verloren, na rust nog verder op. Op aangeven van Raffael tekende Hazard voor de vierde treffer van de wedstrijd.  Bij de 5-0 waren de rollen weer omgedraaid, waardoor Raffael een hattrick maakte. Bij de bezoekers stond Miralem Sulejmani in de basis, maar de ex-Ajacied kon de eer niet redden. Dat deed Yoric Ravet nog wel namens de Zwitsers. Hazard bepaalde de eindstand met zijn derde doelpunt op 6-1.

APOEL Nicosia – FC Kopenhagen 1-1
Na de 1-0 in Denemarken wist APOEL Nicosia dat het moest scoren in de thuiswedstrijd en dat deed het ook. Dankzij een goal van Pieros Soteriou grepen de Cyprioten in de 69ste minuut de leiding. Zo leek de wedstrijd lange tijd op een verlenging af te stevenen, maar Federico Santander besliste vlak voor tijd anders. Hij klopte doelman Boy Waterman in de 87ste minuut en wees Kopenhagen de weg naar de Champions League met zijn late gelijkmaker.

Red Bull Salzburg - Dinamo Zagreb 1-2
Dinamo Zagreb komt dit seizoen in de Champions League in actie dankzij een Houdini-act op bezoek bij Red Bull Salzburg, dat het in eigen huis verzuimde af te maken na de 1-1 in Kroatië. Rechtsbuiten Valentino Lazaro hielp de thuisploeg in de 22ste minuut al aan een voorsprong. De twintigjarige flankspeler schoot schitterend raak in de kruising.  Het antwoord dan Dinamo Zagreb liet lang op zich wachten, maar kwam er in extremis toch nog. Junior Fernandes was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

In de verlenging maakte de Algerijn El Arbi Soudani het verschil. De aanvaller dribbelde in de 96ste minuut op doelman Alexander Walke af en versloeg de keeper in tweede instantie. Met een rake kopbal kroonde hij zich in de rebound tot matchwinner.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}