Gladbach roept Werder en jubilaris Pizarro halt toe

Na stunts tegen Schalke 04 (1-3) en Hertha BSC (3-3) heeft Werder Bremen vrijdag wel zijn meerdere moeten erkennen in Borussia Mönchengladbach. Ook het 182ste Bundesliga-doelpunt van jubilaris Claudio Pizarro kon daar niets aan veranderen: 5-1.

Pizarro had met drie treffers een groot aandeel in de wederopstanding van Werder na de winterstop, maar vrijdagavond had zijn rake strafschop in de 56ste minuut louter historische waarde. Tijdens zijn vierhonderdste Bundesliga-optreden stootte de 37-jarige Peruviaan Bayer Leverkusen-icoon Ulf Kirsten van de vijfde plaats van het all time-topscorersklassement van de Bundesliga.

Verder stond de eerste wedstrijd van de twintigste speelronde vooral in het teken van het herstel van Borussia Mönchengladbach. Onder trainer André Schubert waren Die Fohlen voor de winterstop tien competitieduels op rij onverslaanbaar, maar van de laatste vier wedstrijden gingen er drie verloren. Na de winterstop waren Borussia Dortmund (1-3) en FSV Mainz 05 (1-0) te sterk.

Tegen Werder, in december nog een sta-in-de-weg in het bekertoernooi, was Gladbach weer de oude. Lars Stindl en Andreas Christensen zorgden ervoor dat de nummer drie van vorig seizoen bij rust al met 2-0 leidde. Meteen na rust kopte de Deense verdediger nogmaals raak. Raffael (penalty) en Havard Nordtveidt gaven de eerste zege van 2016 een nog fraaier aanzien. Gladbach is daardoor voorlopig vierde.