Gladbach neemt na dit seizoen afscheid van Brouwers

Reacties

Na negen seizoenen komt er een einde aan het tijdperk van Roel Brouwers bij Borussia Mönchengladbach. De Bundesliga-club verlengt het aflopende contract met de routinier niet.

Gladbach neemt na dit seizoen afscheid van Brouwers

De 34-jarige Limburger kwam dit seizoen in competitieverband nog maar zeven keer in actie voor Die Fohlen. Wel pikte hij een graantje mee van het Champions League-avontuur van Gladbach, als basisspeler debuteerde hij in het kampioenenbal tijdens het verloren groepsduel met Sevilla (3-0).

Brouwers kwam in de zomer van 2007 over van SC Paderborn. Gladbach speelde toen nog op het tweede niveau, maar groeide met Brouwers als steunpilaar uit tot een stabiele Bundesliga-club.

Met acht treffers als centrale verdediger solliciteerde Brouwers in het seizoen 2009/10 nadrukkelijk naar een plek in de WK-selectie van Oranje, maar de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk gaf uiteindelijk toch de voorkeur aan anderen. Na die jaargang werd zijn rol in het elftal ook steeds minder, met nog slechts drie basisplaatsen in het huidige seizoen.

Brouwers gaf recent in gesprek met Voetbal International aan pas te gaan nadenken over het al dan niet elders voortzetten van zijn loopbaan als Gladbach duidelijkheid zou geven over zijn situatie. In Nederland kwam Brouwers vier seizoenen uit voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.