Gladbach moet vrezen voor derde plek na remise

Reacties

Op bezoek bij Eintracht Frankfurt is Borussia Mönchengladbach blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Daardoor kan Bayer Leverkusen zaterdag bij een thuiszege op Hannover 96 de zo gewilde derde plaats overnemen.

Gladbach moet vrezen voor derde plek na remise

Met Roel Brouwers in de basis begon Gladbach aan het duel met de nummer acht. De Nederlander zag toe hoe beide ploegen er niet in slaagden het net te vinden. Daarmee stapten de bezoekers wel als morele winnaar van het veld, aangezien Frankfurt de betere kansen kreeg.

Door het gelijkspel is Gladbach derde met 54 punten uit 29 duels. Die derde plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op directe kwalificatie voor de Champions League. Nummer vier Leverkusen passeert de ploeg van Brouwers zaterdag bij een zege.

Het puntenverlies zorgt er ook voor dat het gat tussen Gladbach en nummer twee VfL Wolfsburg zes punten is, terwijl de werkgever van Bas Dost ook nog een duel tegoed heeft. Zodoende lijkt Wolfsburg dus wél verzekerd van het ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Voor Frankfurt is het gelijkspel ook een streep door de rekening. Een overwinning had de ploeg tot op een punt van nummer zes FC Augsburg gebracht. Nu is dat drie punten en staat ook 1899 Hoffenheim er nog tussen. De vijfde en zesde plaats betekenen aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.