Gladbach laat dure punten liggen in Duitse titelstrijd

Borussia Mönchengladbach morste twee dure punten in de titelrace. Door een 1-1 gelijkspel tegen Hamburger SV verzuimde de Bundesliga-verrassing weer voor even naast koploper Borussia Dortmund te komen.

Hamburger SV (waar Jeffrey Bruma op de bank zat) was in de eerste helft de betere ploeg, maar op slag van rust zette Mike Hanke (op de foto met Marco Reus) Gladbach op voorsprong. De door bondscoach Joachim Löw opgeroepen aanvaller kopte een vrije trap van Juan Arango achter doelman Jaroslav Drobny. De gelijkmaker kwam elf minuten na rust van Tolgay Arslan. De aanvaller maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt nadat Paolo Guerrero hem de bal koppend bezorgde.

Hamburger SV toonde zich ook na rust gelijkwaardig aan de hoger geklasseerde opponent, maar in de blessuretijd kreeg Juan Arango nog de grootste kans. Zijn kopbal ging voorlangs, waardoor het gelijkspel als resultaat de boeken in ging. Gladbach behield de ongeslagen thuisstatus, maar de twee verliespunten zorgde voor teleurstelling.

Gladbach, waar verdediger Roel Brouwers in de basis stond, heeft nu 47 punten uit 23 wedstrijden. Bij winst op Schalke 04 kan Bayern München zondag de tweede plek van Gladbach overnemen. Borussia Dortmund is koploper met 49 punten uit 22 wedstrijden. De regerend landskampioen ontvangt zondag Hannover 96. Foto: VI Images