Gladbach geeft zekere overwinning uit handen

VfL Bochum hield onverwacht een punt over aan de ontmoeting met Borussia Mönchengladbach, dat na rust het lachen verging (3-3).

Roel Brouwers (foto) maakte in de 41ste minuut de heerlijke eerste helft van Borussia Mönchengladbach compleet. De Nederlandse verdediger kopte raak uit een voorzet van Juan Arango en daarmee leek een overwinning in veilige haven. Voor de ploeg van trainer Michael Frontzeck hadden eerder al Arango en Roberto Colautti gescoord.

Het lachen verging Brouwers en Gladbach al snel in de tweede helft. Binnen twintig minuten had Bochum de schade gerepareerd. De ploeg van trainer Marcel Koller werd geholpen door de rode kaart voor Dante, die na zijn ongeoorloofde actie op de doorgebroken Stanislav Sesták de gang naar de kleedkamer kon maken. Mimoum Azaouagh had daarvóór met twee goals de spanning teruggebracht.

Sestak, die de eerste twee Bochum-goals had voorbereid, maakte na ruim een uur de inhaalrace compleet. Ondanks de numerieke meerderheid kwam de thuisploeg niet verder dan 3-3. Bij Gladbach ontbrak de geschorste Marcel Meeuwis.