Giroud over rematch WK-finale: 'Volgens mij is het niet Olivier tegen Lautaro'

Reacties

Na dagenlang op Napels te zijn gericht, draaien de schijnwerpers van het Italiaanse voetbal stilaan noordwaarts richting Milaan. De twee clubs van de modemetropool nemen het woensdagavond nog maar eens tegen elkaar op in de Champions League.

Giroud over rematch WK-finale: 'Volgens mij is het niet Olivier tegen Lautaro'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 2
Internazionale
Internazionale

AC Milan en Internazionale kijken elkaar in de ogen in de halve finale van het miljardenbal, de winnaar neemt het in de finale op tegen Real Madrid of Manchester City. Olivier Giroud schoof een dag voor de wedstrijd aan op de persconferentie op trainingscomplex Milanello, waar hij geconfronteerd werd met het feit dat hij woensdag een bekende treft.

Bij Inter in de spits loopt namelijk Lautaro Martínez, de Argentijn die in de WK-finale nog tegenover Girouds Frankrijk stond. 'Ja, dat was ook zo tijdens de Super Cup, maar dit is niks persoonlijk. Het is niet Giroud tegen Lautaro, zoals ik heb gelezen. Wij als Milan zijn verenigd, wij zijn een team. Laten we het verleden achter ons laten', aldus Giroud, die dat verleden er in de volgende zin toch zelf weer bijsleepte. 'Het is natuurlijk wel een extra motivatie.'

Weinig kenners hadden de Rossoneri kansen toegedicht om de Champions League te winnen, al boogt de ploeg op een groots Europees palmares. Liefst zeven keer was Milan de kampioen van Europa, voor het laatst in 2007. Giroud wil de aanhangers graag een achtste beker geven.

'We hebben het hier over een speciale club. Vorig jaar kon ik me niets meer wensen dan het winnen van de landstitel. Ik ben heel trots op wat we met dit team doen, met de coach en zijn staf. Het zou verdiend zijn na ons harde werk, en het bereiken van de finale zou me heel trots maken. Ik denk ook dat de fans dat verdienen', sloot de Fransman af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.