Giroud bezorgt Frankrijk knappe winst tegen Duitsers

Duitsland is ruim drie maanden na de 3-0 oefenzege op Nederland weer terug op aarde. In eigen huis ging het met 2-1 onderuit tegen Frankrijk, waar Olivier Giroud de grote uitblinker was.

Duitsland was er al bijna 25 jaar niet in geslaagd een wedstrijd te winnen van Frankrijk. De laatste zege van Die Mannschaft dateert van augustus 1987, toen in Berlijn met 2-1 gewonnen werd. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was er dan ook op gebrand om een einde te maken aan deze reeks.

Zover kwam het dus niet. Ondanks een licht overwicht van Duitsland was het Frankrijk dat in de 21ste minuut op voorsprong kwam na een goede actie van Mathieu Debuchy. De rechtsback van Lille ontweek een paar tackles en gaf voor op Montpellier-spits Giroud, die van dichtbij de bezoekers aan de leiding bracht.

Duitsland nam het initiatief weer over en dat resulteerde ook in mogelijkheden. Sami Khedira kwam bijvoorbeeld net tekort op een voorzet van Marco Reus, terwijl Miroslav Klose dicht bij de gelijkmaker was uit een vrije trap van Toni Kroos. Toch bleef Frankrijk redelijk eenvoudig op de been.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Duitsland had het meeste balbezit, maar Frankrijk kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zo ook in de 69ste minuut, toen Florent Malouda er op aangeven van Giroud 0-2 van kon maken. Invaller Cacau maakte er in blessuretijd nog wel 2-1 van, maar ook hij kon de Duitse nederlaag niet voorkomen.

Duitsland verloor na tien duels eindelijk weer eens. De tegenstander van Nederland op het EK komende zomer in Oekraïne en Polen ging op 29 maart 2011 voor het laatst onderuit. Australië won toen in Mönchengladbach met 2-1. Foto: VI Images