Giresse roept Mané ondanks blessure op voor Afrika Cup

Reacties

Hoewel Sadio Mané volgens Ronald Koeman pas in februari is hersteld van de kuitblessure die hij op Nieuwjaarsdag opliep tegen Arsenal, is de 22-jarige aanvaller van Southampton opgenomen in de definitieve selectie van Senegal voor het toernooi om de Afrika Cup.

Giresse roept Mané ondanks blessure op voor Afrika Cup

Koeman liet op 4 januari weten dat Mané vier tot zes weken aan de kant zou staan door de kwetsuur die hij had opgelopen tegen Arsenal. Bondscoach Alain Giresse hoopt echter dat Mané sneller dan verwacht kan herstellen. Senegal begint de Afrika Cup op 19 januari tegen Ghana. De finale van het toernooi in Equatoriaal-Guinee is op 8 februari.

Mané zal zich spoedig melden op het trainingskamp van de Senegalese nationale ploeg in Marokko. Daar zal de medische staf zich buigen over de kuitblessure van de aanvaller van Koeman. Mocht Mané toch niet tijdig herstellen, dan zal Giresse vlak vóór het eerste duel met Ghana een vervanger oproepen.

Mané is gezien zijn sterke optredens en aanzienlijke productie van vier goals en twee assists voor Southampton een belangrijke pion in de ploeg van Giresse, die al een afmelding kreeg van West Ham United-spits Diafro Sakho. Met Mame Biram Diouf (Stoke City), Moussa Sow (Fenerbahçe) en Papiss Cissé (Newcastle United) telt de selectie van Senegal nog enkele andere gerenommeerde aanvallers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.