Girard krijgt schorsing na middelvinger voor Stevens

Montpellier-coach René Girard heeft naar aanleiding van de middelvinger die hij in het Champions League-duel met Schalke 04 opstak naar college-trainer Huub Stevens een schorsing van twee duels gehad. Dat maakte de Europese voetbalbond (UEFA) woensdag bekend.

Girard krijgt schorsing na middelvinger voor Stevens

De Nederlandse coach sprak in het Champions League-treffen van vorige week de Montpellier-bank aan op het onophoudelijk vragen om kaarten voor de Schalke-spelers. Stevens kreeg daarop van Girard een allesbehalve chique reactie: hij stak zijn middelvinger op.

De pech voor Girard was dat zijn actie was vastgelegd op camera en op tv-beelden. De UEFA legde hem een sanctie van twee duels (waarvan één voorwaardelijk) op. Bovendien kreeg de Fransman een boete van vijfduizend euro.

De club werd vanwege het gooien van vuurwerk eveneens gestraft met een boete van 17.000 euro. Girard en de Franse kampioen kunnen nog wel in beroep tegen de straffen.

Overigens kwam Montpellier in de slotminuten van het desbetreffende duel nog terug tot 2-2 met tien man. Mocht de schorsing blijven staan dan mist Girard het eerste duel met Olympiakos Piraeus. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's