Giovanni Simeone: uit de schaduw van zijn vader

Reacties

Zijn vader was een terriër die zich vastbeet in een tegenstander, een middenvelder die met zijn temperament en energie zijn tegenstanders sloopte.

Giovanni Simeone: uit de schaduw van zijn vader

De trainer Diego Simeone verschilt niet veel van de speler die hij was: Atlético Madrid is een spiegelbeeld van zijn karakter. Als vader is hij liefkozend en trots. Diego Simeone belt voor een wedstrijd altijd even met zijn kinderen. Twee van hen zijn achtergebleven in Argentinië, de derde is sinds afgelopen zomer actief in de Serie A. Giovanni Simeone scoorde afgelopen zondag namens Genoa twee keer tegen Juventus en stapte zo definitief uit de schaduw van zijn vader.

'Emocionante'. Het was het korte, maar veelzeggende commentaar van Diego Simeone bij een foto die hij op Twitter plaatste. De bovenkant van het beeld is een vader in Lazio-shirt die zojuist de winnende heeft gemaakt tegen Juventus. De onderkant is een juichende voetballer van Genoa. De manier van juichen is hetzelfde. De armen wijd, de mond wijd open. Een Simeone brult vol passie, zo blijkt.

Giovanni Simeone begon zijn loopbaan in de jeugd van River Plate, debuteerde drie jaar geleden op achttienjarige leeftijd in de Argentijnse competitie en bewees zich vorig seizoen op huurbasis bij Banfield als veelscorende, technische spits. Senior was afgelopen september in de interlandperiode nog naar junior gereisd. Hij had een foto van hen beiden naar Argentinië gestuurd, naar zijn eigen vader. Een foto die veel emoties losmaakte.

'Heel veel herinneringen kwamen weer bovendrijven', aldus Simeone. 'Mijn vader kwam 26 jaar geleden naar Pisa en was toen zelf 46, de leeftijd die ik nu ook heb.' Giovanni Simeone probeert op eigen kracht een carrière op te bouwen. Hij viel in 2015 al op als jeugdinternational door negen keer te scoren tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder-20. Zijn eerste doelpunt in de Serie A maakte Simeone eind september thuis tegen Pescara. Met zijn twee treffers tegen regerend kampioen Juventus bracht de 21-jarige zijn seizoenstotaal op vier doelpunten.

Bekerwedstrijd
Simeone bewees donderdagavond wederom zijn waarde voor Genoa. In de bekerwedstrijd tegen Perugia kopte hij zijn team in de derde minuut al op voorsprong. Genoa won uiteindelijk met 4-3 na verlenging, mede dankzij twee goals van Goran Pandev. In de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia nemen I Rossoblu het op tegen Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.