Ginola maakt eigen campagne tot klucht

Reacties

David Ginola heeft op de laatste dag dat kandidaten voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA zich kunnen melden, voor verwarring gezorgd. Op de site van zijn campagneteam werd aanvankelijk gemeld dat de 47-jarige Fransman zijn campagne staakt, maar nu bestrijdt hij dat zelf via Twitter.

Ginola maakt eigen campagne tot klucht

Ginola was een van de zes kandidaten voor de voorzittershamer van de FIFA, maar de Fransman lijkt er niet in te zijn geslaagd de benodigde openlijke steun van minimaal vijf bonden te verkrijgen.

Op zijn website werd vanavond al melding gemaakt van het terugstorten van alle gelden, in totaal drie ton, die via crowdfunding waren opgehaald. Later werd die mededeling weer verwijderd en de site weer in de oude vorm teruggebracht. Ginola stuurde daarop onderstaande tweet de wereld in.

Overigens was de kandidatuur van Ginola op voorhand al even opmerkelijk als verrassend. Met steun van bookmaker Paddy Power hoopte Ginola het op te mogen nemen tegen Sepp Blatter, die voor zijn vijfde termijn als FIFA-voorzitter gaat. Juist door de steun van de bookmaker leek een en ander een grote reclamestunt te zijn. Aan aandacht dus ook vandaag geen gebrek.

Behalve Ginola, die ook nauwelijks bestuurlijke ervaring heeft en toch al kansloos lijkt in de verkiezing, zijn ook Luis Figo, Jérôme Champagne, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, Michael van Praag en de huidige preses Sepp Blatter nog in de race. De deadline voor het indienen van de kandidatuur sluit vandaag. Ook van Champagne is het nog hoogst onzeker of hij vijf bonden achter zich heeft weten te scharen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.