Gino Bosz verwacht bekerstunt tegen vader Peter

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz staat donderdagavond (18.30 uur) met zijn ploeg tegenover zijn zoon Gino. De 23-jarige SC Cambuur-verdediger, die onder zijn vader bij Vitesse zijn debuut in het profvoetbal maakte, verwacht te kunnen stunten in Leeuwarden.

Gino Bosz verwacht bekerstunt tegen vader Peter

Bosz junior doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en was jarenlang aanvoerder van het beloftenelftal. Zijn vader haalde hem regelmatig bij de selectie van het eerste elftal, maar door de grote concurrentie in het verdedigingscentrum bleef het slechts bij één speelminuut voor de Arnhemmers. Op 3 oktober 2014 mocht hij de laatste minuut van het Eredivisie-duel tussen Vitesse en ADO Den Haag (6-1) volspelen.

In de zomer van 2015 vertrok hij naar Heracles Almelo, om een jaar later de overstap naar Cambuur te maken. In Leeuwarden komt hij steeds meer aan spelen toe en groeide hij op 18 november uit tot matchwinner met een mooie pegel van afstand in de slotfase van het duel met FC Emmen (0-1).

Vader Peter houdt de ontwikkeling van zijn zoon nauwlettend in de gaten, zo vertelt hij op de clubsite van Ajax. 'Ik ben inderdaad een paar keer gaan kijken', geeft hij toe. 'Ik heb met Vitesse een keer tegen Heracles gespeeld, maar toen deed hij niet mee. Dus als Gino donderdag meespeelt, zou dat de eerste keer zijn dat we op deze manier tegenover elkaar staan.'

Op 3 oktober 2014 laat Peter Bosz zijn zoon Gino debuteren in de Eredivisie.
Op 3 oktober 2014 laat Peter Bosz zijn zoon Gino debuteren in de Eredivisie.

De verhoudingen in huize Bosz worden voorafgaand aan de familieclash alvast op scherp gezet. 'We hebben kort na de loting meteen contact gehad. Ze zijn vol vertrouwen bij Cambuur als ik Gino mag geloven. Sterker nog: hij denkt dat ons bekeravontuur donderdag strandt.'

De Ajax-trainer gaat het KNVB-bekerduel met Cambuur aangrijpen om weer een aantal reservespelers speelminuten te geven. 'Natuurlijk spelen we weer met andere spelers. Daarmee devalueer ik het bekertoernooi niet. Elk lid van onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, volwaardige eerste elftal-speler te zijn.'

Wedstrijdselectie
Pelle Clement en Frenkie de Jong zijn twee van de jongelingen die van Bosz wederom een plaats hebben gekregen in de wedstrijdselectie voor het bekerduel. Kenny Tete en Vaclav Cerny zijn na respectievelijk enkel- en rugklachten ook weer fit genoeg om te spelen. Bertrand Traoré (bovenbeen) en Daley Sinkgraven (enkel) zijn vanwege blessures opnieuw niet van de partij. Ook Justin Kluivert ontbreekt dit keer.

Selectie Ajax: André Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Anwar El Ghazi, Amin Younes, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg, Pelle Clement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.