Giménez gewisseld na penaltymisser, opsteker PSV-spits Pepi

Amerika en Mexico hebben in de nacht van zaterdag op zondag oefenwedstrijden afgewerkt. Mexico speelde mede door een penaltymisser van Feyenoord-spits Santiago Giménez gelijk tegen Australië, Amerika won van Oezbekistan.

Verenigde Staten
3 - 0
Oezbekistan
Oezbekistan

Liefst drie PSV'ers waren uitgenodigd voor de Amerikaanse selectie, alleen Sergiño Dest startte in eigen land. De rechtsback speelde de hele wedstrijd en zag in de tweede helft teamgenoten Malik Tillman en Ricardo Pepi erbij komen. Pepi is in Eindhoven ook bankzitter achter aanvoerder Luuk de Jong en dus was zijn late goal een flinke opsteker.

Na aanvallend werk van Dest kreeg Pepi de bal uiteindelijk via Brenden Aaronson, de spits maakte het vervolgen af met een hard schot in de linkerhoek. Daarvoor had Timothy Weah al in de vierde minuut de wedstrijd opengebroken, het slotakkoord werd vanaf de stip vormgegeven door Christian Pulisic.

De samenvatting van Amerika - Oezbekistan, met de goal van Pepi rond 2.25.

Mexico
Mexico
2 - 2
Australië
Australië

Wie minder gelukkig was in de afronding, was Giménez. De spits van Feyenoord startte in de oefenwedstrijd tegen Australië, maar bij een 0-1 achterstand miste hij tien minuten in de tweede helft een strafschop. Giménez raakte oog in oog me AZ-goalie Mathew Ryan de paal en werd vijf minuten later afgelost door Raúl Jiménez. De 32-jarige spits liet vervolgens zien hoe het moest door enkele minuten later wél een penalty te benutten.

Daarvoor had Australië gescoord via Harry Souttar en Marin Boyle. César Huerta zorgde er vervolgens met een late treffer voor dat Mexico, met basisklant Edson Álvarez, niet verloor in het oefenduel. Bondscoach Jaime Lozano sprak na afloop uit dat Giménez kon leren van zijn penaltymisser en dat falen nu eenmaal bij de carrière van een jonge spits hoort.

Zowel Amerika als Mexico oefent nog één keer deze interlandperiode. Mexico speelt tegen Oezbekistan, Amerika tegen Oman.