Giliano Wijnaldum duikt na 290 dagen zonder club op bij derdeklasser

Reacties

Giliano Wijnaldum gaat komend seizoen aan de slag bij derdeklasser CION uit Vlaardingen. De 27-jarige linksback is een tijdje uit beeld geweest na zijn vertrek bij Sparta Rotterdam in de zomer van 2019. Eerder legde CION al Ricky van den Bergh vast als trainer.

Giliano Wijnaldum duikt na 290 dagen zonder club op bij derdeklasser
© Pro Shots

Wijnaldum, de jongere broer van Georginio, speelde in de jeugdopleiding van Sparta en stapte in 2008 over naar AZ, waar hij debuteerde als prof. Voor de club uit Alkmaar speelde hij onder andere in de bekerfinale van 2013 tegen PSV, toen er met 2-1 werd gewonnen. In de daaropvolgende zomer tekende Wijnaldum voor twee seizoenen bij FC Groningen.

Bij Groningen verloor Wijnaldum zijn basisplek aan Lorenzo Burnet. Een jaar na zijn komst stapte hij over naar Go Ahead Eagles, maar ook daar had hij weinig geluk. De club uit Deventer degradeerde in 2015 uit de Eredivisie en Wijnaldum raakte slaags met supporters, die hem racistisch bejegenden. In juli vertrok hij om te tekenen bij VfL Bochum, maar ook in Duitsland was hij al na één seizoen weer weg.

Er volgde een avontuur in Amerika bij Philadelphia Union, waar Earnest Stewart technisch directeur was. De club verhuurde hem in de zomer van 2017 aan Bethlehem Steel en besloot vervolgens in november om de samenwerking te beëindigen. Wijnaldum speelde daarna nog een half jaar bij Willem II en streek in 2018 neer bij Sparta, dat toen net gedegradeerd was. Na een seizoen met elf gespeelde wedstrijden verlengden de Rotterdammers zijn contract niet. Sindsdien zat Wijnaldum zonder club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.