Giggs beëindigt carrière op 'fantastische dag' voor United

Reacties

Ryan Giggs (40) treedt volgend jaar tot zijn grote genoegen toe tot de technische staf van Manchester United van Louis van Gaal. Daarmee komt een einde aan een indrukwekkende carrière op Old Trafford.

Giggs beëindigt carrière op 'fantastische dag' voor United

Na het ontslag van David Moyes fungeerde hij vier keer als player-manager. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen bracht de manager Giggs de speler Giggs in. Het optreden op 6 mei tegen Hull City (3-1) was het laatste in het shirt van Manchester United voor de oud-international van Wales.

Het accepteren van zijn rol als assistent van Van Gaal markeert het einde van zijn actieve carrière, die op 2 maart 1991 met zijn debuut in de United-hoofdmacht tegen Everton begon. 'Ik ben enorm trots, vereerd en prijs me gelukkig dat ik de grootste club ter wereld 963 keer heb vertegenwoordigd en Wales 64 keer', zegt Giggs in een open brief.

'Voor mij is vandaag het begin van een nieuw hoofdstuk vol emoties; ik ben enorm trots en ook bedroefd maar bovenal opgewonden richting de toekomst', aldus Giggs. 'Vandaag is een fantastische dag voor Manchester United. Ik ben opgetogen te gaan samenwerken met iemand van het kaliber van Van Gaal.'

Ryan Giggs samen met David Beckham, beiden afkomstig uit de befaamde class of 92.
Ryan Giggs samen met David Beckham, beiden afkomstig uit de befaamde class of 92.

De veertigjarige Giggs hoopt in zijn nieuwe rol nog meer prijzen toe te voegen aan zijn toch al indrukwekkende lijst. Hij verzamelde als speler dertien landstitels, vier FA Cups, vier League Cups, negen Engelse Super Cups, twee Champions League-titels, een Europese Super Cup en twee wereldbekers voor clubteams.

Met Giggs neemt een clubicoon afscheid, een levende legende. 'Zoals hij speelde was hij de verpersoonlijking van een speler van Manchester United; snel, technisch, onderhoudend en gedreven te winnen met aantrekkelijk voetbal', zei vice-voorzitter Ed Woodward. 'Zijn ontwikkeling van de befaamde Class of '92 tot de meest succesvolle speler in de geschiedenis van deze club is te danken aan zijn harde werken, zijn talent en zijn instelling.'

Aan de hand van Van Gaal begint hij nu aan zijn volgende loopbaan, 23 jaar na zijn debuut. 'See you next season', sluit Giggs zijn open brief af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.