Gifbeker verliezend Liverpool moet helemaal leeg

Liverpool is bezig aan een dramatische seizoensstart. De ploeg van Dirk Kuijt verloor zondag voor de derde keer dit seizoen. Het nietige Blackpool ging op Anfield met een 1-2 overwinning aan de haal. Spits Fernando Torres viel al in de beginfase geblesseerd uit.

Opnieuw wist Liverpool, met Kuijt in de basis, geen moment te overtuigen. Halverwege het eerste bedrijf zette Charlie Adam de bezoekers uit een strafschop op voorsprong. Glenn Johnson werd bestraft voor een overtreding.

Tot verbazing van het aanwezige Liverpool-publiek liep Blackpool op slag van rust verder uit. Luke Varney schoot hard raak en rondde af in de korte hoek.

Na de onderbreking ging Liverpool hartstochtelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Het gewenste doelpunt viel al na acht minuten. Sotirios Kyrgiakos kopte keihard raak. Steven Gerrard was de aangever.

In de slotfase drong Liverpool wel aan, maar kon de ploeg van Roy Hodgson (foto) de nederlaag niet meer voorkomen. Door de nieuwe tegenvaller bezetten The Reds een zeer teleurstellende achttiende plaats. Wolverhampton Wanderers en West Ham United hebben in Engeland een puntje minder.