Ghana waarschuwt Duitsland en Portugal tegen Zuid-Korea

Reacties

De nationale ploeg van Ghana reist vol zelfvertrouwen af naar Brazilië, waar het deze maand tijdens het WK in Groep G stuit op achtereenvolgens de VS, Duitsland en Portugal. Dat geldt niet voor Zuid-Korea, dat maandagnacht in Miami met liefst 4-0 verloor van de Ghanezen.

Ghana waarschuwt Duitsland en Portugal tegen Zuid-Korea

Ghana mocht anderhalve week geleden nog van geluk spreken dat het in De Kuip slechts met 1-0 verloor van het Nederlands elftal, omdat met name Arjen Robben naliet enkele grote kansen te benutten. Tijdens het tweede en laatste oefenduel van de WK-voorbereiding vuurden The Black Stars echter een waarschuwingsschot af richting Duitsland en Portugal.

Ghana geldt na de kwartfinaleplaats van vier jaar geleden als een gevaarlijke uitdager van de twee Europese grootmachten. Dat werd bevestigd door de ruime overwinning op Zuid-Korea, dat voor rust met een bal tegen de paal en een afgekeurd doelpunt nog tegenstand bood maar uiteindelijk toch ten onder ging dankzij drie treffers van Jordan Ayew (foto) en één van Asamoah Gyan.

De Zuid-Koreaanse ploeg reist daardoor vol twijfels af naar Brazilië. Eerder was ook Tunesië, dat zich niet heeft gekwalificeerd voor het WK, al met 1-0 te sterk voor de Aziaten. Zuid-Korea reikte vier jaar geleden nog tot de achtste finale, maar of dat nu ook tijdens het WK in Brazilië gaat lukken na groepswedstrijden tegen Rusland, Algerije en België zal moeten blijken.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.