Ghana met één been in volgende ronde Afrika Cup

Ghana heeft zaterdagavond een grote stap richting de knock out-fase van het toernooi om de Afrika Cup gezet. In Groep D werd Mali met 2-0 aan de kant gezet.

Ghana met één been in volgende ronde Afrika Cup

Voorafgaand aan het duel in Franceville (Gabon) was al zeker dat de winnaar uiterst goede zaken zou doen. Beide landen wonnen immers het eerste groepsduel.

In het eerste bedrijf deden de ploegen niet voor elkaar onder. Pas na de onderbreking maakte Ghana het verschil. Asamoah Gyan (tegenwoordig spelend bij Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten) opende na ruim een uur de score. André Ayew verdubbelde een kwartier voor het laatste fluitsignaal de score.

De treffer van de aanvaller van Olympique Marseille bleek de laatste van de avond. Door de overwinning is Ghana koploper in Groep D met de maximale score na twee duels. Helemaal zeker van de volgende ronde is de ploeg nog niet. Een puntje in het duel met Guinee (woensdag) volstaat daarvoor. Mali en Guinee delen de tweede plek met drie punten. Botswana is nog zonder punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's