Ghana en Australië delen punten na rode kaart Kewell

Ghana heeft verzuimd ook zijn tweede WK-duel in winst om te zetten. Tegen Australië, dat vanaf de 24ste minuut met tien man speelde, kwam de ploeg van bondscoach Milovan Rajevac niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Australië verloor zijn eerste wedstrijd in Zuid-Afrika met liefst 4-0 van Duitsland en de ploeg van bondscoach Pim Verbeek was er dan ook op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Na elf minuten kwamen The Socceroos al op voorsprong. Richard Kingson kreeg een vrije trap van Mark Bresciano niet onder controle en Brett Holman tikte de rebound achter de grabbelende doelman.

De voorsprong was terecht, want Australië kwam fel uit de startblokken en leek in niets op de ploeg die zo kansloos van Duitsland verloor. Maar in de 24ste minuut werd Harry Kewell van het veld gestuurd. De aanvallende middenvelder was juist weer opgelapt voor deze wedstrijd, maar na een handsbal op de doellijn na een schot van Jonathan Mensah kreeg Kewell de rode kaart.

De ploeg van Verbeek moest met tien man verder en zag hoe Gyan Asamoah zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Hij benutte de toegekende strafschop. Ghana ging daarna op zoek naar de voorsprong, maar in de tweede helft was ook Australië erg gevaarlijk. De invallers Scott Chipperfield en Joshua Kennedy waren dicht bij de 2-1, maar de grootste kansen waren voor Ghana.

Mark Schwarzer hield echter ook zijn doel schoon, omdat hij vooral schoten van afstand op zich afgevuurd zag worden, waardoor de punten gedeeld werden in Groep D. Ghana is na twee wedstrijden koploper met vier punten, een meer dan Duitsland en Servië. Australië heeft een punt. Woensdag staan de duels Ghana-Duitsland en Australië-Servië op het programma.