Gezond AZ raakt niet in paniek door miniem financieel verlies

Reacties

AZ boekt een negatief resultaat van 2,2 mijoen euro over het seizoen 2014/15. De club kon deze tegenvaller incalculeren, door het gemis aan Europees voetbal en de uitschakeling in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi.

Gezond AZ raakt niet in paniek door miniem financieel verlies

Aan het eind van het boekjaar 2014/15 had AZ een omzet inclusief spelersverkopen van 29,8 miljoen euro. Dat was 10,3 miljoen minder dan het seizoen ervoor, waarin de club pas in de kwartfinale van de Europa League strandde tegen Benfica.

Het gebrek aan Europese thuiswedstrijden en de uitschakeling in de kwartfinale van de KNVB-beker in het seizoen erna waren de voornaamste redenen voor het negatieve resultaat dat dinsdag werd gepresenteerd. Daar tegenover stond wel het feit dat de bedrijfskosten met zes miljoen werden teruggebracht, doordat er geen premies uitgekeerd hoefden te worden.

Categorie 3
De prognose voor het komende boekjaar is echter dusdanig positief dat AZ door de KNVB toch in Categorie 3 - de meest gezonde categorie - is meegenomen. De Alkmaarders verwachten dan niet meer met de rode maar de zwarte pen de jaarcijfers te kunnen schrijven, onder meer doordat de transfers van Aron Jóhannsson (Werder Bremen) en Steven Berghuis (Watford) nog niet in de begroting van het afgelopen seizoen zijn meegenomen.

'Maar het is iets te makkelijk om te zeggen dat het positieve resultaat alleen daarmee te maken zal hebben', meende directeur algemene zaken Robert Eenhoorn op de clubsite. 'We zijn druk bezig om de kosten- en inkomstenkant beter in balans te brengen. Zo willen we het makkelijker maken om positieve resultaten te behalen. Want we willen in de toekomst minder afhankelijk zijn van transfers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.