Gewisselde Dost en Vormer door naar kwartfinale EL

Reacties

Bas Dost en Ruud Vormer hebben zich met respectievelijk VfL Wolfsburg en Club Brugge geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Daardoor is het Europese seizoen voor Internazionale en Besiktas ten einde.

Gewisselde Dost en Vormer door naar kwartfinale EL

Internazionale - VfL Wolfsburg 1-2 (1-3)
VfL Wolfsburg heeft zich in Milaan relatief eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. Na de 3-1 zege van vorige week waren de Duitsers vooral voor de rust een maatje te groot voor Internazionale. Halverwege stond het slechts 0-1, terwijl een hogere tussenstand er ook in zat. Zo was Bas Dost (foto) dicht bij een treffer, maar de Nederlander kwam net niet lekker uit met zijn passen toen hij alleen op doelman Juan Pablo Carrizo af ging.

De Argentijnse goalie, doorgaans tweede keuze achter Samir Handanovic, ging bij de openingstreffer van Daniel Caligiuri niet helemaal vrijuit. Ook in de heenwedstrijd was Carrizo niet foutloos. Overigens dankte Caligiuri zijn goal aan Kevin De Bruyne, dé uitblinker van de laatste weken. De uitblinker van de eerste twee maanden in 2015 wist echter opnieuw niet te imponeren. Dost, die sinds de jaarwisseling dertien keer trefzeker was, wist voor de vijfde keer op rij het net niet te vinden en moest na ruim een uur plaatsmaken voor Nicklas Bendtner.

De Deense spits sleepte in de slotfase een overwinning uit het vuur. Rodrigo Palacio tekende namens Inter de gelijkmaker aan in de 71ste minuut, maar de treffer van de Argentijn bleek niet voldoende voor een resultaat. Bendtner bepaalde een minuut voor tijd namelijk de eindstand voor Die Wölfe: 1-2.

Besiktas - Club Brugge 1-3 (1-2)
Ruud Vormer en Club Brugge hebben met hangen en wurgen de kwartfinale in de Europa League gehaald. De Nederlander stond aan de aftrap bij Club Brugge, dat op bezoek bij Besiktas na ruim een uur op achterstand kwam. De ploeg van trainer Slaven Bilic, die de in Nederland geboren Oguzhan Özyakup en voormalig PSV-verdediger Atiba Hutchinson op de bank posteerde, sloeg genadeloos toe via Ramon. Met een schitterend schot in de verre kruising opende de Braziliaan de score, waarna het Atatürk-stadion ontplofte.

Een tik voor de ploeg van trainer Michel Preud'homme, al kwam de koploper van de Belgische competitie ruim tien minuten later met een passend antwoord. Tom De Sutter haalde namens Brugge de trekker over: 1-1. Het slotakkoord was voor invaller Boli Bolingoli Mbombo. De aanvaller van Club Brugge maakte met zijn treffers in de slofase aan alle onzekerheid een einde: 1-3. Besiktas eindigde het duel met tien man na de rode kaart van Olcay Sahan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.