Gewilde Büttner rekent op aanbieding van Besiktas

Reacties

Alexander Büttner vervolgt zijn carrière wellicht in Turkije. Besiktas zal de linksback naar verwachting in de komende dagen een concrete aanbieding voorleggen.

Gewilde Büttner rekent op aanbieding van Besiktas

Het contract van Büttner bij Dinamo Moskou, dat hem het afgelopen halfjaar verhuurde aan Anderlecht, loopt nog een jaar door en Besiktas is concreet in de markt om de verdediger in te lijven. 'Ik verwacht dat die club in de komende dagen met een aanbieding komt. Besiktas is op dit moment het meest concreet', laat de zaakwaarnemer van Büttner, Aleksandar Bursac, weten in gesprek met Voetbal International.

Eerder deze transferperiode leek Fenerbahçe aan de haal te gaan met Büttner, terwijl ook Galatasaray in de markt is. Bursac: 'Fenerbahçe heeft een andere linksback (Ismail Köybasi, red.) gehaald, dus die zijn afgehaakt. Galatasaray zoekt nog wel naar een linksback en ik weet dat zij Alexander nadrukkelijk volgen. Op dit moment is dat echter nog niet concreet, maar dat kan heel snel veranderen.'

Dat het in Turkije momenteel erg onrustig is, is voor het kamp-Büttner geen reden om een transfer naar dat land uit te sluiten. 'Er is overal dreiging, het kan overal misgaan. Wij vinden het te voorbarig om een club om die reden maar meteen af te wijzen. We gaan eerst eens kijken naar de aanbieding, als die er is. In Turkije is altijd wat meer onrust dan in Nederland, maar er is ook vrees voor iets naars bij de Vierdaagse van Nijmegen.'

De 27-jarige Büttner, die in Nederland speelde voor Ajax en Vitesse, heeft zich de afgelopen maanden bij Anderlecht in de kijker gespeeld. 'Er is nu veel meer belangstelling dan in januari', constateert Bursac. 'Spelers onderschatten het belang van speeltijd wel eens. Zelfs internationals die lange tijd niet gespeeld hebben komen lastig aan een club. Wat betreft Büttner verwacht ik deze week meer duidelijkheid.' (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.