Gewilde Alberg leidt ADO Den Haag langs FC Utrecht

Reacties

ADO Den Haag is FC Utrecht gepasseerd op de ranglijst. In de onderlinge strijd maakte Roland Alberg, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van FC Groningen, het verschil: 2-0.

Gewilde Alberg leidt ADO Den Haag langs FC Utrecht

In het Kyocera Stadion kregen beide ploegen nauwelijks grote mogelijkheden, totdat FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen in de 71ste minuut hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde de bal op de stip. Roland Alberg ontfermde zich over de penalty, stuurde doelman Robbin Ruiter de verkeerde hoek in en schoof rustig binnen: 1-0 (foto).

Daardoor was Utrecht net als een week eerder tegen Ajax (1-1) aangewezen op een slotoffensief. Dat leverde een aantal hachelijke momenten op voor ADO Den Haag, dat in de omschakeling echter dodelijk was. Na een schitterende pass van Alberg met buitenkant-rechts schoot de achttienjarige invaller Gervane Kastaneer via het lichaam van Ruiter raak: 2-0.

Door de zege van ADO wisselt het van plaats op de ranglijst met opponent FC Utrecht. De ploeg van trainer Henk Fraser staat nu twaalfde, terwijl het team van Robby Alflen de dertiende positie bezet. Beide ploegen lijken af te stevenen op een eindklassering in de veilige middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.