Gewijzigd Oranje verzamelt zich voor cruciale interlands

Reacties

De selectie van het Nederlands elftal heeft zich om 12.30 uur in Noordwijk verzameld in aanloop naar de interlands tegen IJsland en Turkije. Met nieuw elan gaat Oranje zich proberen te plaatsen voor het EK.

Gewijzigd Oranje verzamelt zich voor cruciale interlands

Grootste wijziging is de technische staf van het nationale team, waarin Danny Blind vervroegd het stokje heeft overgenomen van Guus Hiddink. De nieuwe bondscoach heeft naast Ruud van Nistelrooy ook Marco van Basten aan zijn zijde, die een soortgelijke functie bij AZ deze zomer verruilde voor een job bij Oranje.

Arjen Robben neemt de aanvoerdersband bij Oranje over van Robin van Persie, terwijl Daley Blind werd geselecteerd in zijn nieuwe rol als centrale verdediger. De jonge Ajacieden Kenny Tete en Jairo Riedewald debuteren in de 23-koppige selectie.

Groep A
Nederland speelt donderdagavond om 20.45 uur in De Arena tegen IJsland. Zondagavond volgt om 19.00 uur in het Turkse Konya de interland tegen Turkije. Oranje bezet momenteel de derde plaats in Groep A, vijf punten achter koploper IJsland en twee punten voor op nummer vier Turkije.

Het eindtoernooi in Frankrijk is het eerste EK waaraan 24 landen deelnemen, in plaats van het sinds 1996 gebruikelijke aantal van zestien. De landen die als eerste en tweede eindigen in de poules én de beste nummer drie plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige nummers drie strijden in de play-offs om de resterende vier tickets. Frankrijk is als organisator rechtstreeks geplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.