Geweldige goal behoedt vice-kampioen Union voor mislukte start

Union Sint-Gillis is zaterdag het Belgische seizoen begonnen met een gelijkspel. De revelatie van afgelopen seizoen ontsnapte tegen Sint-Truiden aan een nederlaag.

Sint-Truiden
1 - 1
Union Sint-Gillis

Union Sint-Gillis, waar Bart Nieuwkoop aan de aftrap kwam, keek na ruim twintig minuten tegen een achterstand aan. Daichi Hayashi bracht met een rake kopbal de 1-0 op het scorebord.

Sint-Truiden hield lang stand, maar moest halverwege de tweede helft het hoofd toch buigen. Simon Adingra Konaté zorgde op schitterende voor de bevrijdende gelijkmaker. De van Brighton & Hove Albion gehuurde aanvaller zette al kappend de defensie van de thuisploeg te kijk voor hij de bal in de kruising krulde.

Union kwam niet verder dan de gelijkmaker, zodat de nummer twee van afgelopen seizoen direct begint met een puntenverlies.