'Geweld tegen arbiters Cyprus moet een keer ophouden'

Reacties

De Cypriotische scheidsrechters kunnen rekenen op de steun van hun baas Hans Reijgwart voor hun staking na een nieuw geweldincident gericht op de arbiters.

'Geweld tegen arbiters Cyprus moet een keer ophouden'

Een bomaanslag op het huis bij de moeder van scheidsrechter Thomas Mouskos was zondag het volgende serieuze incident in een reeks van geweld tegen de plaatselijke arbiters. De maat is nu vol. 'Ze pikken het niet meer', zegt Reijgwart, die sinds 2011 als hoofd scheidsrechterzaken op Cyprus onder andere verantwoordelijk is voor de aanstellingen.

De (beker)wedstrijden van woensdag en komend weekeinde zijn geschrapt vanwege de staking van de scheidsrechters. De vakbond wil garanties van de politie over de veiligheid. Net als de nationale voetbalbond staat Reijgwart achter de beslissing van de scheidsrechtervakbond op Cyprus om voorlopig niet meer te fluiten. 'Het geweld moet een keer over zijn', zegt de oud-arbiter tegen Voetbal International.

'Ik had de aanstellingen al klaar staan op mijn computer om te versturen. Dat hoeft nu niet', vervolgt Reijgwart. Hij weet niet hoe lang de staking gaat duren. Over een week gaat de scheidsrechterbond zich erover buigen. 'Ik wacht de reactie af.'

Reijgwart spreekt tegen dat de staking te maken heeft met de onrust veroorzaakt door Marios Panayi, die heeft verklaard dat menig wedstrijd op Cyprus wordt gefixt. 'Het heeft daar niets mee van doen, het gaat om de bedreigingen van de scheidsrechters', zegt de oud-arbiter, die zelf (nog) geen slachtoffer is geworden van bedreigingen. 'Het blijft bij mij bij wat schreeuwen op de tribune.'

Bekijk hier al onze video's