'Gewaarschuwd mens' Jansen moet drie duels toekijken

Reacties

Anco Jansen is voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn directe rode kaart van vrijdagavond. Zijn club Roda JC Kerkrade en de speler zelf hebben de straf al geaccepteerd.

'Gewaarschuwd mens' Jansen moet drie duels toekijken

In de laatste minuut van het met 1-0 verloren duel met FC Oss sloeg en schopte Jansen (foto, links) uit frustratie in de richting van tegenstander en naamgenoot Jochem Jansen (foto, rechts). Daarop kreeg de Roda-aanvaller van scheidsrechter Karel van den Heuvel een rode kaart, alsmede een uitbrander van ploeggenoot Frank Demouge. De spits liet in woord en gebaar duidelijk blijken niet gediend te zijn van het gedrag van Jansen.

Demouge kreeg daarin navolging van trainer René Trost. 'Daar heb ik geen goed woord voor over. Hij slaat gewoon, dus dan ben ik snel uitgepraat', sprak hij tegenover FOX Sports. 'Je mag van mij aannemen dat dit een staartje gaat krijgen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeggen ze wel eens. Nou, volgens mij heeft hij een paar weken geleden nog een lange straf ontlopen.'

Daarmee verwees Trost naar de rel die onlangs al rondom Jansen ontstond. Hij kreeg in de derby tegen MVV Maastricht rood omdat hij richting scheidsrechter Jeroen Sanders zou hebben gespuugd. Hem wachtte een schorsing van zes duels, maar in hoger beroep werd Jansen vrijgesproken. Nu moet hij alsnog een paar wedstrijden toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.