Gevoel bij Van Bommel bepalend voor verdere toekomst

Mark van Bommel hoorde eerder deze week van de clubleiding dat hij zelf mag bepalen of hij er nog een seizoen aan vastknoopt in Eindhoven. 'Ik ben er nog niet uit', aldus de aanvoerder van PSV in Voetbal International.

Gevoel bij Van Bommel bepalend voor verdere toekomst

'Het is moeilijk te omschrijven op welke basis ik mijn beslissing neem. Je kunt allerlei bepalende factoren noemen, maar in feite heeft het allemaal te maken met je gevoel.' De ervaren middenvelder keerde afgelopen zomer terug naar Eindhoven.

Van Bommel speelde eerder al zes seizoenen in Eindhoven alvorens hij naar Barcelona vertrok. In Catalonië speelde de 79-voudig international één seizoen. Daarna kwam de Limburger vijf seizoenen uit voor Bayern München en speelde hij twee seizoenen namens AC Milan.

Deze voetbaljaargang kwam de 36-jarige Van Bommel in 23 van de 29 Eredivisie-duels in actie. Komende zondag wacht de topper tegen Ajax. Die kraker kan het seizoen van PSV letterlijk maken of breken: bij winst in eigen huis op de Amsterdammers komen de Brabanders op gelijke hoogte met koploper Ajax, bij verlies lijkt de titel met zes punten achterstand definitief uit zicht.

Of het veroveren van de titel, net als bij trainer Dick Advocaat, voor Van Bommel bepalend is voor een langer verblijf bij PSV is niet duidelijk. 'Mocht ik geen kampioen worden, dan ga ik sowieso weg bij PSV', vertelde Advocaat eerder aan VI-hoofdredacteur Johan Derksen in het RTL 7-programma Derksen &....

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen