Getergde Benzema schiet Real Madrid langs Sevilla

Real Madrid is dichtbij een finaleplaats in de Copa Del Rey. De ploeg van José Mourinho won de eerste wedstrijd van het tweeluik met Sevilla: 0-1.

Getergde Benzema schiet Real Madrid langs Sevilla

Sevilla was vastberaden het De Koninklijke lastig te maken, maar dienden al na een goed kwartier spelen een tegentreffer te slikken. Karim Benzema doorkliefde fraai combinerend met Mesut Özil de verdediging van de thuisploeg en rondde met een fraaie schuiver beheerst af: 0-1.

Sevilla was lange tijd tijd weinig in staat en speculeerde op de acties van de snelle Braziliaanse spits Luis Fabiano. Deze was kort voor rust dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn lage inzet op wonderlijke wijze op de doellijn gekeerd worden door Raúl Albiol. Over het kolderiek ogende moment is het laatste woord waarschijnlijk nog niet gesproken, aangezien niet goed te zien was of de bal de doellijn al dan niet gepasseerd was.

De tweede helft was Real de bovenliggende partij, maar het verzuimde de tweede treffer te maken. Lassana Diarra, Xabi Alonso en Özil waren dichtbij, maar zagen inzetten stranden. Daar betaalden de bezoekrs kort voor tijd nog bijna de tol voor, maar een poging van Álvaro Negredo zeilde voorlangs.

Het doelpunt van Benzema bleek na anderhalf uur spelen het enige. De Franse spits was de afgelopen maanden veelal mikpunt van kritiek, maar lijkt zich niet op voorhand neer te leggen bij een reserverol na de komst van Emmanuel Adebayor. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's