Getafe troeft Mallorca af, Málaga pakt dure punten

In de Primera División behaalden Getafe en Málaga een overwinning. Het degradatieduel tussen UD Almería en Real Zaragoza eindigde onbeslist.

Getafe - Real Mallorca 3-0Pedro Ríos deed in het eerste bedrijf van zich spreken. De Spanjaard trof twee keer op fraaie wijze doel. Zijn rake afstandsschot na twintig minuten werd opgevolgd door wederom een doelpunt na 28 minuten. Ook voor zijn tweede goal, een geplaatste inzet in de lange hoek, hoefde de doelpuntenmaker zich niet te schamen.

Ook Jonathan de Guzman kon in de tweede helft een nederlaag niet meer voorkomen. De voormalig Feyenoorder zag Daniel Parejo de eindstand bepalen op 3-0. Getafe is door de zege achtste in Spanje, Mallorca staat twee plaatsjes hoger. UD Almería - Real Zaragoza 1-1Hekkensluiter Zaragoza en de nummer negentien volhardden zondag in wat ze eigenlijk al het hele seizoen doen: niet winnen. Gabi bracht de bezoekers met zijn benutte strafschop in de tweede helft nog wel aan de leiding, maar Pablo Piatti zorgde twaalf minuten voor het laatste fluitsignaal voor een puntendeling. Ook Said Boutahar (foto) kon de remise niet voorkomen, hij kon in het kwartiertje dat hij meedeed geen potten breken. Espanyol - Sporting Gijón 1-0Luis García stapte zondag als meest gelukkige man van het veld bij het treffen tussen Espanyol en Sporting Gijón. De doelpuntenmaker was verantwoordelijk voor de zege van de thuisploeg en meer degradatiestress bij de gasten. Zijn individuele actie waarmee hij doel trof was uit het boekje. Ook na de rode kaart van Raul Baena behield Espanyol de voorsprong, waardoor de ploeg naar een knappe derde plaats steeg. Málaga - Racing Santander 4-1Málaga veroverde zeer kostbare punten in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd Racing Santander op een ruime nederlaag getrakteerd. Salomón Rondón (2), Eliseu en Recio tekenden voor de treffers namens de thuisploeg. Markus Rosenberg redde met een schot in de korte hoek de eer. Hoogtepunt van de avond was de openingstreffer. Eliseu nam een corner direct op zijn slof en zag de volley op prachtige wijze in het net belanden. Foto: VI Images