Getafe hoopt schade te beperken tegen Real Madrid

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 24ste speelronde is dat het duel tussen Getafe en Real Madrid van zondagmiddag (17.00 uur).

Getafe hoopt schade te beperken tegen Real Madrid

Getafe

Klassering: 13de plaats (25 punten uit 23 duels)
Vorm: V-G-V-G-V

Trainer Luis García staat in zijn derde seizoen als coach van Getafe op het punt de negatieve reeks van zijn voorganger Míchel te evenaren. Al acht competitieduels wacht de club op een overwinning, de laatste driepunter dateert van 29 november toen voor eigen publiek met 1-0 werd gewonnen van Levante. Onder Míchel bleef Getafe in 2010/11 negen speelronden op rij (23-31) zonder zege; het speelde vier keer gelijk en ging vijfmaal onderuit. Die jaargang stelde de club lijfsbehoud pas op de allerlaatste dag veilig. Onder Luis García werden de laatste acht duels slechts twee remises genoteerd. Als excuus kan de 41-jarige oefenmeester wijzen naar de blessuregolf onder zijn verdedigers. Wel zei hij afgelopen vrijdag te beseffen dat zijn krediet bij de machtige president van Getafe, Ángel Torres, met de dag afneemt.

Uitgelicht
Door het keer op keer oplopen tegen puntenverlies, wordt het voor de selectie van Getafe almaar lastiger gemotiveerd te blijven. Afgelopen donderdag brak Luis Garcia de training zelfs halverwege af vanwege gebrek aan inzet en beleving bij zijn spelers. Los Azulones zullen vooral proberen tegen Real Madrid de schade beperkt te houden om zich daarna met goede moed te kunnen richten op de komende duels. Met Celta de Vigo, Espanyol, Real Betis en Granada wachten tegenstander waartegen Getafe kan pieken.

Real Madrid

Klassering: 3de plaats (57 punten uit 23 duels)
Vorm: W-W-W-G-W

Met Barcelona en Atlético Madrid deelt Real Madrid momenteel de koppositie, een ongekend spannende situatie in de Primera División, die zich ruim dertig jaar niet heeft voorgedaan. Niettemin maakte Real Madrid laatstelijk de grootste indruk door het uitschakelen van stadsrivaal Atlético tijdens de halve finale om de Copa del Rey (3-0 en 0-2 winst). Tijdens de laatste zeven competitieduels liet De Koninklijke alleen op bezoek bij Athletic de Bilbao twee punten liggen. Bij aanvang van die serie keek Real Madrid nog aan tegen een achterstand van vijf punten. Voor het dinsdag bereiken van de bekerfinale kreeg trainer Carlo Ancelotti in het bijzonder de credits. Eerder won de oefenmeester het bekertoernooi in Italië (2004, AC Milan) en Spanje (2010, Chelsea). Van de veertien finales met Ancelotti op de bank werden er liefst tien gewonnen.

Uitgelicht
In de schaduw van Cristiano Ronaldo is er in Madrid een kleine hype ontstaan rondom aanvaller Jesé. Mede dankzij blessureleed van Gareth Bale en Ángel Di María de voorbije periode alsook de schorsing van Cristiano Ronaldo startte de uit de eigen opleiding afkomstige jeugdinternational (20) geregeld op een van de buitenposities. Intussen wordt er zelfs druk gelobbyd om Jesé, in competitieverband dit seizoen goed voor veertien optredens en vier goals, te promoveren naar de Spaanse nationale ploeg. Tot het bekerduel bij Atlético Madrid van afgelopen dinsdag wist Jesé zelfs vier officiële duels op rij te scoren.

Onderlinge historie

Met grote trots wordt bij Getafe nog altijd gesproken over de historische 0-1 zege op Real Madrid op 24 februari 2008. Dankzij Ikechukwu Uche won de club voor het eerst en totnutoe voor het laatst een uitduel van De Koninklijke. Van de overige negen onderlinge duels in Estadio Bernabéu won Real Madrid er acht. De laatste vier thuiswedstrijden scoorde de Madrileense grootmacht steevast vier keer (4-0, 4-2, 4-0, 4-1). Voor eigen publiek boekte Getafe vorig seizoen zowaar een 2-1 overwinning. De club profiteerde tijdens de tweede speelronde volop van Reals beroerde competitiestart; onder toenmalig trainer José Mourinho incasseerde de achterhoede vooral veel doelpunten bij standaardsituaties. Het betrof Getafe's vierde thuiszege ooit op Real Madrid. Hierdoor is de onderlinge balans exact gelijk. Vier zeges en vier nederlagen, één gelijkspel. Doelcijfers: 13-13.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
10/09/2011 Real Madrid - Getafe 4-2 Primera División
04/02/2012 Getafe - Real Madrid 0-1 Primera División
26/08/2012 Getafe - Real Madrid 2-1 Primera División
27/01/2013 Real Madrid - Getafe 4-0 Primera División
22/09/2013 Real Madrid - Getafe 4-1 Primera División
 
Tekst: Vincent Okker

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.